Aquarium in de muur

Bij het bouwen van scheidingswanden in een nieuw huis, kwam ik op een idee om de ruimte uit te breiden - dit is om een ​​aquarium in de muur te monteren.

In het begin was ik van plan om de scheidingswand van de keukenruimte vanuit de gang een stevige structuur te maken van ongeveer 12 centimeter dik, met een deuropening. Maar ik wilde een lichte en originele partitie krijgen. Allereerst heb ik de opening naar de keuken vergroot tot bijna 2 meter en toen besloot ik een doorloopnis voor het aquarium te maken. Ik maakte de installatie van de muur uit gecombineerde materialen. Ik had niet alleen metalen wandprofielen nodig, maar ook een plank en spaanplaat. Eerst moet u de grootte van de nis bepalen. Moderne aquaria hebben een standaardmaat en zijn op maat gemaakt. De standaardmodellen zijn vrij kort en breed. Op bestelling produceren ze elke grootte en capaciteit, en de prijs zal behoorlijk adequaat zijn. Ik ging uit van dergelijke aspecten: uiterlijk, reinigingsgemak en betrouwbaarheid van het ontwerp. Het uiterlijk van het aquarium verbetert, op basis van de grote lengte en hoogte, maar het gemak van schoonmaken en filteren zal verliezen. Daarom moet de hoogte maximaal 0, 65-0, 7 meter zijn, een lengte van ongeveer 1-1, 5 meter en een breedte van 0, 25-0, 4. Ik koos de volgende afmetingen van lengte / hoogte / breedte - 1, 05 m / 0, 68 / 0, 25 meter. Mijn advies is om de lengte en breedte te vergroten en een capaciteit van ongeveer 300 liter te krijgen, het aquarium zal er indrukwekkender uitzien en de bewoners zullen er comfortabeler in leven.

Zodra we de afmetingen van het reservoir hebben bepaald, monteren we de muur volledig. Onder en boven gebruikte ik de gebruikelijke geleiders voor het profiel in de vorm van de letter "P", een breedte van 30 millimeter. Nadat ik ze in de diepte van de toekomstige nis van elkaar had bevestigd om een ​​wanddikte van 25 centimeter te krijgen, en rekening houdend met de installatie van gipsplaten, is dit nog steeds min2 - 2, 5 centimeter. De muur moet op sommige plaatsen zijdelings worden bevestigd om doorbuiging door veel gewicht te voorkomen, omdat deze ongeveer 350 kilogram weegt.

Naast de nis gebruikte ik geen gewoon metalen profiel, maar een randenbord, waarna ik de resulterende spaanplaatopening inpakte. Ik vestig uw aandacht op het feit dat de plaats waar het aquarium is geïnstalleerd betrouwbaar moet zijn uitgerust, voor versterking gebruikte ik een doorlopend krat met een wandbord onder de bodem van het aquarium. Het onderste stuk spaanplaat moet met een niveau worden gecontroleerd, en aan de zijkant is het beter om gaten over een centimeter te laten. Voor de betrouwbaarheid en om knikken door de doorbuiging van de basis te voorkomen, legde ik bij het installeren van het aquarium schuimplastic van de plafondpanelen, ongeveer een centimeter dik, onder de bodem. Water werd voorzichtig met een slang uitgegoten en bewaakte constant de verplaatsing van het aquariumlichaam.

Mijn taak was om te zorgen voor het schoonmaken en leveren van elektriciteit aan het aquarium. Omdat ik de vijver vanaf de zijkant van de gang en de keuken in de muur wilde integreren, besloot ik de toegang vanaf de gang te verlaten voor reiniging, het aansluiten van elektrische apparaten en het voeren van vis.

In de toekomst heb ik geen luiken gemaakt, maar gewoon een foto opgehangen in plaats van de opening.

Gipsplaten waren verlijmd met behang, dus ik sloot de bestaande opening tussen het lichaam en de muur met behulp van een gebruikelijke plastic hoek. Ik lijmde decoratieve spiraal van steen "Slang" en schelpen op de hoek.

Als een alternatieve ontwerpbeweging is er een duurdere, namelijk het gebruik van decoratieve steen, die kan worden gebruikt om de omtrek van het aquarium te versieren. Ik heb nog steeds de gebruikelijke deurbekleding, die ik het aquarium vanaf de gang heb ingelijst.

De installatie van verlichting en filtratie is alleen afhankelijk van de verbeelding, omdat de elektrische bedrading is aangesloten op een gesloten nis.

Het resultaat van de installatie is een prachtig uitzicht, het effect van de aanwezigheid van de bewoners, lichtheid en transparantie, extra verlichting van de gang en de keuken in het donker.